title

Audio & Video

In ons assortiment vindt u zowel digitale als analoge kabels zoals HDMI, DVI kabels om de beste signaaloverdracht te garanderen.

Gold plated

Gold

Gold Plated geleiders, ook wel vergulde geleiders genoemd, verzekeren een optimale signaaltransfer en voorkomen corrosie.

Filter

Filter

Het filter op de kabel zorgt ervoor dat de ongewenste hoogfrequente storingen worden verminderd.

Mantel

Mantel

De mantel zorgt voor een betere bescherming van de kabel.

premium-quality

Premium Quality

  • Betere signaaloverdracht
  • Storingsvrije verbinding
  • Zeer goede afscherming
  • Optimaal gebruiksgemak
  • 7 Jaar garantie
overspanningsbeveiliging

Bescherm uw apparatuur

Bescherm uw beeld- en geluidsapparatuur door middel van een tafeldoos met overspanningsbeveiliging.

Digitaal

De manier waarop het signaal wordt verwerkt is het belangrijkste verschil tussen analoog en digitaal. Bij analoge kabels is er een kans aanwezig dat er ruis op de kabel ontstaat. Met de komst van de plaatsvervanger van de analoge kabel, de digitale kabel, is de kans op ruis uitgesloten. Met name de beeldkwaliteit van de digitale kabel is stukken beter dan bij de analoge kabel. Bij zo goed als alle nieuwe televisies en randapparatuur zit een digitale aansluiting tegenwoordig.

Analoog

Als je een spelcomputer of videorecorder wilde aansluiten op een tv dan had je hier voorheen een analoge kabel voor nodig. Er werd dan gebruik gemaakt van een SCART kabel. Bij een analoge kabel kan er echter ruis op de kabel ontstaan waardoor de beeldkwaliteit slechter is. Om ruis te voorkomen kunt u dus het beste een stevige kabel kopen. Besparen op een analoge kabel is dan ook geen goed idee. Bij een digitale kabel is het kwaliteitsverschil vaak minimaal waardoor een dure kabel vaak niet noodzakelijk is.

Soorten kabels

HDMI kabel

HDMI kabel

De aansluiting tussen de televisie en de verschillende bronnen, zoals een spelcomputer, dvd-speler etc, wordt tegenwoordig gerealiseerd via een HDMI kabel. Op zowat ieder scherm zijn tegenwoordig (vaak meerdere) HDMI aansluitingen te vinden.

DVI kabel (alleen video)

DVI kabel

DVI (Digital Visual Interface) kabels worden gebruikt om nieuwere beeldschermen te verbinden met andere weergave apparaten zoals computers en DVD spelers. Een DVI kabel wordt gezien als opvolger van de VGA kabel en kan zowel digitale als analoge videosignalen overbrengen.

Optisch en Digitaal Coaxiaal (alleen audio)

Optisch en Digitaal Coaxiaal

Als je alleen audio wilt versturen naar een ontvanger dan kan dat via een optische en/of een digitaal coaxiaal kabel. De meeste moderne apparaten beschikken over een speciale aansluiting voor het versturen van audio.

SCART-kabel (video en audio)

SCART-kabel

Met een SCART-kabel kunnen zowel audio- als videosignalen worden verstuurd. Op moderne apparaten wordt vaak gebruik gemaakt van een digitale HDMI kabel, omdat bij de analoge SCART-kabel de kans op ruis groter is.

VGA-kabel (Alleen video)

VGA-kabel

Waar tegenwoordig de DVI kabel de meest gebruikte kabel is om computerschermen aan te sluiten, was dat voorheen de VGA kabel. VGA is bedoeld voor de weergave van beelden op een computerscherm, maar via een VGA kabel kunnen beelden ook worden weergegeven op een televisie.

S-Video (Alleen video)

S-Video

Zoals de naam al zegt is S-Video (Seperate Video) een norm om videosignalen te versturen. S-Video is alleen geschikt voor beeld en niet voor geluid. Met een andere stekker zoals een verloopstekker van mini-jack naar rood-witte tulpstekker kan het geluiden worden geregeld.

Component (alleen video)

Component

Met een component kabel kan alleen beeldinformatie worden verstuurd, geen geluid. Om geluid te kunnen versturen zal er een aparte kabel richting de tv moeten lopen.

RCA/Tulp (Alleen audio)

RCA/Tulp

Voor veel audio apparatuur is een RCA kabel, ook wel tulp kabel genoemd, een standaard aansluiting. De analoge RCA/Tulp aansluiting is puur voor audio gemaakt. Hoewel het de meest bekende audio aansluiting is, geeft het niet de beste kwaliteit.

Subwoofer

Subwoofer

Met een subwoofer komen de bastonen in uw audio apparatuur beter naar voren. Met een subwoofer kabel kun je de subwoofer verbinden met een versterker of surround set. Aan beide kanten van de kabel zit een tulp stekker (male).