title

Computer & Internet

Wij bieden verschillende soorten computerkabels waarbij de nadruk is gelegd op een betere signaaloverdracht, zeer goede afscherming en storingsvrije verbinding.

kpn-geschikt

KPN geschikt

KPN-geschikt keur wordt ondersteund door KPN. Wanneer u artikelen met een KPN geschikt logo koopt bent u verzekerd van een optimale signaaloverdracht voor het beste beeld, geluid of data signaal.

Verschil CAT5E / CAT6

cat-kabel

CAT6

Een CAT6 kabel haalt een doorvoersnelheid van 250mhz en is geschikt voor een gigabit netwerk (1000Mbits). De kabel is uitermate geschikt voor gebruik van het aansluiten van computernetwerken in huis of bedrijf. Door een CAT6 kabel kun je 2x zoveel data tegenlijk met dezelfde snelheid van punt A naar B sturen.

CAT5E

Een CAT5E kabel haalt een doorvoersnelheid van 100mhz en is geschikt voor een gigabit netwerk (1000Mbits). De kabel is uitermate geschikt voor gebruik van het aansluiten van camerasystemen of telefoondiensten.

Verschil UTP / FTP

Een FTP kabel heeft een extra aluminum folie laag en deze extra afscherming zorgt ervoor dat de kabel minder storingsgevoelig is. Dit is het grote verschil met een normale UTP kabel. Vaak worden FTP kabels gebruikt bij elektronische apparatuur of in fabrieken. FTP kabels kunnen worden gebruikt in 10/100/1000 Megabit netwerken.

UTP (Unshielded Twisted Pair)

Een niet afgeschermde netwerkkabel

utp-tekening

FTP (Foiled Twisted Pair)

Een afgeschermde netwerkkabel

ftp-tekening

Soorten kabels

USB kabel

USB

USB (Universal Server Bus) is voor computers de bekendste manier van dataoverdracht. Er zijn verschillende soorten USB kabels, maar er wordt geprobeerd om USB zoveel mogelijk te standaardiseren.

UTP kabel

UTP / FTP

UTP/FTP kabels worden vaak gebruikt voor het aansluiten van een computer of modem op het internet. Ook kunt u een netwerk leggen tussen computers door ze met elkaar te verbinden via UTP/FTP kabels.

Mini USB

Mini-USB

Digitale camera’s en andere draagbare apparaten beschikken vaak over een Mini-USB aansluiting. Aan de andere kant bevind zich vaak een USB aansluiting of een stekker voor in het stopcontact.

Micro USB

Micro-USB

De Micro-USB is een soort opvolger van de Mini-USB, omdat er steeds dunnere apparaten op de kabel aangesloten kunnen worden. De connector is hetzelfde als bij de Mini-USB.

Printer kabels

Printer kabels

Voor het verbinden van een computer of laptop naar een printer of scanner.