title

Televisie

Het is belangrijk dat het signaal dat bij u binnenkomt via uw tv leverancier uw tv of mediabox goed bereikt. Onze producten zijn geschikt voor aansluitingen van zowel KPN als Ziggo en beschikken over het ‘KPN geschikt’ en Kabel Keur keurmerk. Dit betekent optimale kwaliteit en het versturen van een perfect signaal.

kpn-geschikt

KPN geschikt

KPN-geschikt keur wordt ondersteund door KPN. Wanneer u artikelen met een KPN geschikt logo koopt bent u verzekerd van een optimale signaaloverdracht voor het beste beeld, geluid of data signaal.

Verkrijgbaar onder het KPN geschikt logo

FTP snoer

FTP snoer

Kabel voor het aanleggen van een data/tv netwerk, met extra afscherming.

FTP aansluitsnoer

FTP aansluitsnoer RJ45

Kabel voor het verbinden van een modem / contactdoos met een KPN tv kast of computer/laptop.

FTP connector

FTP connector RJ45

Voor het aanleggen van een data netwerk en het op maat maken van een aansluitsnoer. Afgeschermde connectoren zorgen voor een optimale signaal overdracht.

FTP koppelstuk

FTP koppelstuk

Voor het verlengen van een FTP aansluitsnoer.

FTP opbouw contactdoos

FTP opbouw contactdoos

Voor het aanleggen van een data netwerk.

TV-aansluiting via het telefoonnet

Het TV-signaal komt, bij dit type ontvangst, binnen via de KPN-huisaansluiting. Indien u een abonnement heeft afgesloten bij een provider ontvangt u een modem, een TV ontvanger en aansluitmaterialen.

Modem aansluiten

Bekijk als eerste waar in uw huis de hoofdaansluiting van de telefoon (meestal in de meterkast) te vinden is. De standaard wandcontactdoos in de woonkamer moet u in ieder geval niet gebruiken. In de meterkast vindt u een ISRA punt (lasdop) welke te herkennen is als een ronde koker van 10 cm. Hieruit komt zowel een dikke als dunne telefoonkabel. Je hebt het ISRA-1 type zonder aansluitpunt en ISRA-2 type met twee RJ11-telefoonaansluitingen. Bij een ISRA-1 punt dient u de dunne telefoonkabel, welke bestaat uit een blauwe en rode ader, door te knippen. Sluit de twee draden aan op een aansluitdoos. Daarop kan een RJ11 stekker en draad worden aangesloten. Bij een ISRA-2 punt kan een RJ11 stekker en draad op het tweede contactpunt van ISRA ingeplugd worden.

TV-ontvanger aansluiten

Gebruik een netwerk-kabel met een UTP connector om het modem te verbinden met de ingang van de TV-ontvanger. Vaak wordt deze meegeleverd, maar u kunt er ook zelf een maken. De kleurcodes voor de aansluitingen kunnen verschillen per provider, maar meestal is de kleur geel voor het aansluiten van het modem op de TV-ontvanger.

premium-quality

Kabel Keur (Ziggo)

Kabel Keur wordt ondersteund door Ziggo. Wanneer u artikelen met een Kabel Keur logo zijn koopt bent u verzekerd van een optimale signaaloverdracht voor het beste beeld of geluid of data signaal.

Verkrijgbaar onder het Kabel Keur logo

FTP kabel

COAX kabel

Aanleggen van een coax netwerk.

COAX kabel stekker recht

COAX kabel stekker recht

Verbinden van een coax contactdoos naar een tv ontvanger of radio receiver.

COAX stekker haaks female

COAX stekker haaks female

Aanleggen van een coax netwerk en het op maat maken van een aansluitsnoer.

COAX stekker haaks male

COAX stekker haaks male

Aanleggen van een coax netwerk en het op maat maken van een aansluitsnoer.

COAX f-wartel

COAX f-wartel 7.0mm

Aanleggen van een coax netwerk en het op maat maken van een aansluitsnoer.

coax f-splitter

COAX f-splitter 2-weg/3-f connector

Voor het vermenigvuldigen van een coax aansluiting.

COAX splitter tv

COAX splitter tv 1 female/2 male

Voor het vermenigvuldigen van een coax aansluiting.

COAX splitter tv/2 stekker male/female haaks

COAX splitter tv/2 stekker male/female haaks

Aanleggen van een coax netwerk en het op maat maken van een aansluitsnoer en het vermenigvuldigen van een coax aansluiting.

COAX inbouw element radio/tv einddoos retour

COAX inbouw element radio/tv einddoos retour

Aanleggen van een data netwerk.

TV aansluiten

Een TV signaal kan via de (COAX)kabel, glasvezel, het telefoonnet, een antenne en een schotelantenne bij u binnenkomen. Via een antenne en schotelantenne was niet ideaal, omdat het niet gecombineerd kon worden met internet. Tegenwoordig kan dit wel via een schotel. Glasvezel is nog lang niet overal beschikbaar dus dat is nog niet de meest gebruikte opties.

Kwaliteit van de kabels

Zorg er altijd voor dat u een goede kwaliteit kabels kiest voor uw verbindingen. Bij slechte kabels gaat de beeldkwaliteit enorm omlaag.

TV via de kabel

Het signaal komt binnen via de COAX huisaansluiting. U krijgt aansluitmaterialen en een TV-ontvanger als u een abonnement heeft afgesloten bij de kabelmaatschappij.

TV-ontvanger aansluiten

Plaats de ontvanger bij uw tv en sluit de coaxkabel aan op de achterkant van uw tv. De andere kant dient u aan te sluiten op de wandcontactdoos.

Connectors

De F connector en IEC connector zijn twee soorten aansluitingen die voor de coax kabel worden verkocht. De F connector is een connector met schroefdraad, maar past niet op de televisie. Hij wordt gebruikt voor het netwerk zelf, zoals op versterkers en bij splitters. De IEC connector is de meest bekende connector die in male of female uitvoering te verkrijgen is. Als u zelf de kabels maakt kunt u ook kabels maken met een F connector aan een zijde en een IEC connector aan de andere kant maken.